Yritystunnuksen ja logon suunnittelu

Tarvitsenko yritykselle logoa? Mitä logon suunnittelu maksaa? Itse tehtynä tulee varmasti halvemmaksi? Kokonaan uusi vai vanhan ehostaminen?

Yllä olevat kysymykset ovat varmasti käyneet monen uuden tai jo pitkään alalla toimineen yrittäjän mielessä.

Tarvitsenko siis logoa?

Kun puhutaan logosta, niin sehän tarkoittaa yritykselle luotua uniikkia kirjoitusasua, tekstin yhteydessä voi olla erillinen liikemerkki, jota yleensä käytetään yrityksen nimen rinnalla. Yhdessä nämä muodostavat yritystunnuksen.

Yleisesti kuitenkin kun puhutaan logosta, niin moni mieltää, että se on joku noista edellä mainituista.
Joka tapauksessa, puhutaan asiasta jolla yrityksesi monesti näkyvimmästä elementistä tehdään yksilöllinen ja kilpailijoista erottuva.
Logon on tarkoitus luoda mielikuvia yrityksestäsi ja myöskin viittauksen toimialasta, se tehdään edustamaan yritystä. Sen on tarkoitus jäädä mieleen ja kestää aikaa.

Mielestäni jokainen yritys tarvitsee yllä olevia asioita, mitä mieltä sinä olet?

No mitä se maksaa, teenkö sen jopa itse?
Logon voi saada ilmaiseksi, jos sen tekee itse. Löytyy myös paljon erilaisia logonvalmistusohjelmia jolla saat hetkessä tehtyä yrityksellesi tunnuksen ja hinnat lähtee 50 eurosta ylöspäin.
Näissä vaihtoehdoissa ei yleensä vaan yleensä täyty kriteerit joita valmiilta logolta/ tunnukselta haetaan.

Logon suunnittelu vie aikaa, tunnuksen valmistaminen on ajatus-/käsityötä.
Valmiin tunnuksen syntymiseen menee monesti useita päiviä, kun erilaisia vaihtoehtoja pyöritellään suunnittelupöydässä, eri kirjasintyyleineen, väreineen ja juuri sen oikean oivalluksen löytämiseen. Lopulta hahmotelmista muodostuu erilaisia versioita, joita käydään tilaajan kanssa lävitse ja näistä löytyy se lopullinen versio muutoksineen.

Mielikuwaamo:n hinnat lähtee yleensä 300 eurosta ylöspäin, mutta mikäli kyseessä on pienempi suunnittelutyö, kuten vanhan version laadun parantaminen tai sinulla on jo hyvä, käyttökelpoinen idea olemassa, niin hinta voi olla pienempi. Ota yhteyttä, niin katsomme asian tapauskohtaisesti.

Logon hintaan vaikuttaa mm.

-logon käyttötarkoitus
-asiakkaan tarpeet ja toiveet
-yrityksen koko, käytön laajuus
-suunnittelutyön määrä

Minulla on jo logo, jota haluaan uudistaa?

Mikäli yritystunnus on ollut pitkään käytössä ja se on jäänyt asiakkaiden mieleen, niin voi olla järkevämpää jättää se ennalleen, tai ainakin perusasiat, jotta tunnistettavuus säilyy.
Voi myös olla, että tunnuksesta ei enää löydy riittävän laadukasta versiota, jolloin vanha tunnus voidaan näiltä osin monesti parantaa.
Joissakin tapauksissa voi olla järkevämpi aloittaa kokonaan alusta, jos entinen tunnus ei millään lailla viesti yrityksen arvoista, toimialasta tms.

Mielikuwaamo:n perusajatuksena on AINA asiakaslähtöisyys, joten ottakaa yhteyttä, niin suunnitellaan juuri teille sopiva ratkaisu!